Blog 1

Hier ben ik

M ijn eerste halfjaar loop ik stage bij BLUB-media. Dit is een mediabedrijf. Ze doen hier de marketing voor een bedrijf. Ze geven onafhankelijk media advies voor een eerlijke prijs. Bas en Maurice zijn meer dan anderhalf jaar geleden met het bedrijf gestart. Tamara is een oud student van het Media college Amsterdam en heeft vorig jaar ook stage gelopen bij BLUB. Ze is er nu vast gaan werken en is mijn praktijkbegeleidster. Ze geeft mij opdrachten en helpt mij ook waar nodig. Bas is de creatieve en ontwerpt ook de websites samen met Tamara en Maurice is de gene die het financiële gedeelte regelt en gaat ook langs de klanten om te overleggen wat hun wensen zijn. Bart werkt ook bij het bedrijf maar dan voor de klanten in het zuiden van het land. Yvette doet het social-media gedeelte en schrijft de teksten. We werken samen met een fotograaf en soms een teksten schrijver waar nodig is. Op maandagen hebben we ‘s ochtends een gezamenlijke meeting. Daar overleggen we wat we deze week allemaal in orde moeten hebben en wie welke taak verricht.

Blub-media doet eigenlijk alles als het draait om de marketing van het bedrijf, van bestikkering tot maken van de website tot het ontwerpen van een logo. BLUB doet alles. Mijn werkzaamheden zijn kleine opdrachtjes waar ik hun bij kan helpen en ook van kan leren. Het verschilt per dag wat ik mag doen. Op maandagen krijg ik mijn taken te horen.

Dit ga ik leren

In deze stage ben ik nu veel bezig met logos maken en websites maken. Vaak gebruiken we sliders om iets spectaculairs te maken. Het maken van gifs is daar ook een onderdeel van. Hierdoor gebeurt er meer op een website. Ik wil me gaan verdiepen in het goed leren omgaan met WordPress. Hoe je een website uniek kunt maken dus het maken van gifs wil ik ook leren. Mij meer ontwikkelen binnen Photoshop, Illustrator en Indesign is ook iets waar ik mee bezig wil zijn.

Ook wil ik graag beter leren plannen. Nu plan ik eigenlijk niet. Ik doe alles wanneer ik er aan toe kom en als iets af is begin ik aan iets nieuws. Ik geef mijzelf geen deadlines. Ik hoop in deze stage ook meer te kunnen leren over organisatie. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan een goede mappenstructuur en dingen opslaan op een goede manier zodat ik het ook gewoon kan terug vinden.

Bekijk hier mijn PAP