Blog 3

Dit heb ik gedaan

Het is zo ver, helaas de laatste weekjes bij BLUB media. In deze blog beschrijf ik het proces van een paar opdrachten waaraan ik hebt gewerkt deze periode.

B1-K1-W1 BESPREEKT DE OPDRACHT

Alle opdrachten bespreek ik met Tamara, soms krijg ik opdrachten van Yvette als het gaat om social media posts of andere kleine dingen. Ik krijg dan te horen wat ik moet doen en krijg dan vervolgens eventuele bestanden toegestuurd als dat van toepassing is. Als ik er niet uit kom bespreek ik ook mijn ideeën met Tamara en geeft ze feedback of verteld haar eigen ideeën die ik eventueel kan gebruiken. Ik doe maar 1 opdracht tegelijk zodat de focus daar helemaal op is en de kans op fouten minder groot is.

B1-K1-W2 MAAKT EEN PLANNING

Bij de opdracht wordt me verteld of het haast heeft of niet, vervolgens ga ik aan de slag. Veel opdrachten hebben geen deadline, hierdoor kan ik alles goed doen. En als ik een opdracht krijg met een deadline dan komt die natuurlijk op tijd af! De opdracht die ik heb gekregen was een folder ontwerpen voor Blankendaell park in Tuitjehorn. De folder zou bij verschillende parken komen te liggen als reclame middel. Het was dus belangrijk dat het je aanspreekt en opvalt. Ook moet de huisstijl goed zichtbaar zijn.

B1-K1-W3 ORIËNTEREN OP DE DOELGROEP/ONDERWERP

Blankendaell park heeft een kleurrijke huisstijl waardoor het speels is. De doelgroep is voor jong en oud maar ze hebben wel veel dingen die naar kinderen zijn gericht zoals het treintje en de speeltuin. De mascotte van het park is Ari de Ara en het was belangrijk dat die er in terug kwam. Ook de giraffe komt veel voor bijvoorbeeld op de voorkant van hun boek of andere folders.

B1-K1-W4 MAAKT HET CONCEPT

Het moet een folder zijn die overzichtelijk is en kinderlijk met de kleuren uit de huisstijl.  De folder moet aanspreken en opvallen tussen alle andere folders.

B1-K1-W5 MAAKT EEN ONTWERP

Ik heb ervoor gekozen om de zelfde lettertypes en kleuren te gebruiken van de website. Zo blijft het herkenbaar als het snel voorbij komt. Het park staat bekend om zijn molen dus ik wou dat die er ook in terug kwam. 

Ik heb een overloop gemaakt waarbij de giraffe de afbeelding afsnijd. Dat geeft een apart beeld en maakt het ook speelser dan losse afbeeldingen.

B1-K1-W6 PRESENTEREN

Ik heb een pdf gemaakt van de folder voor de klant. De feedback van de klant heb ik verwerkt en vervolgen uitleg gegeven via de mail waarom ik voor bepaalde dingen gekozen heb en welke onderdelen van de feedback ik verwerkt heb.

B1-K2-W1-W4 BEREIDT DE REALISATIE VOOR

Het is belangrijk dat alles uitgelijnd is, leesbaar en duidelijk is. Maar vooral dat het aantrekkelijk is om naar te kijken. Ik maak in Indesign het bestand en in Photoshop bewerk ik eventueel foto’s . Omdat ik geen foto’s doorgestuurd had gekregen heb ik gekozen om de fotos van de website af te halen en stock foto’s te gebruiken. 

B1-K2-W5 HOUD HET DIGITAAL ARCHIEF BIJ

Op mijn computer heb ik een map met alle bestanden erin. Ik werk altijd op mijn laptop en dat betekend dat alles goed bijgehouden moet worden. Het gebeurd namelijk regelmatig door mijzelf dat ik bestanden krijt raak en/of niet goed op sla. Dit was een puntje waar ik ook bij dit project op moest letten.

FOUTEN EN OPLOSSINGEN

In het begin van deze opdracht liep ik helemaal vast. Ik had geen inspiratie en wist niet waar ik beginnen moest. Ik heb altijd gehad dat ik een idee had en het meteen wou uitwerken maar deze keer was dit niet het geval en daar raakte ik van in de stress. Tamara gaf mij veel tips en vertelde dat ik nog meer onderzoek moest doen naar andere folders. Ook kreeg ik het boek van het park om de huisstijl beter te begrijpen. Beetje bij beetje kwam er een idee en ik ben uiteindelijk ook blij dat het gelukt is en ook blij met het resultaat. Wat ik hier van geleerd heb is dat ik vertrouwen in mijzelf moet hebben en de tijd moet nemen voor het onderzoek. Bewaar de rust.

Bekijk hier mijn PAP